Veerkracht verwijst naar het vermogen en het dynamische proces van mensen (en van teams) om zich aan te passen bij tegenslag, om uitval te voorkomen.  Tegenslag kan bijvoorbeeld te maken hebben met ervaringen van trauma en andere oorzaken van stress. Maar veerkracht gaat niet alleen over het herstel van gezond functioneren na een tegenslag. Veerkracht omvat ook het vergroten van de mogelijkheden om (toekomstige) stressoren aan te pakken. En – heel basaal –  om goed om te gaan met de beschikbare energie, die van nature niet oneindig is. Veerkracht is daarom een dynamische capaciteit, die ook weer verandert in de loop van de tijd als gevolg van leren & ontwikkelen, de belastbaarheid en de belasting, en de interactie van de persoon (of van het team) met de omgeving.

Professionals en leiders in organisaties hebben meer inzicht nodig in hun veerkracht.

Om te achterhalen wat er effectief nodig is om die veerkracht te vergroten, is een goede analyse van de veerkracht van cruciaal belang.

De Neurozone® High Performance Index brengt je persoonlijke veerkracht-score in kaart. Inzichten over welzijn en stress, die je intuïtief misschien al “wist”, worden met deze analyse goed onderbouwd. De Neurozone® High Performance Index is gebaseerd op betrouwbare en gevalideerde wetenschappelijke informatie over de immunologie en fysiologie van het brein-lichaam systeem.

Een goede analyse is een goede investering in het welzijn en de gezondheid van medewerkers en teams met als doel: minder absenteisme, stress en ziekte, en meer positiviteit en een hogere productiviteit in de organisatie.

Met behulp van de Neurozone-app genereer je je individuele profiel en veerkracht index. Je kunt bijhouden welke vorderingen je maakt in de ontwikkeling van je veerkracht.

Sonja Vlaar is gecertificeerd Neurozone Advanced Coach (NAC). Zij is bevoegd om de de Neurozone instrumenten in te zetten. De resultaten van de analyses zijn vaak onderdeel van een begeleidings-traject (individueel of voor het team) van Attune/Sonja Vlaar.

Een heel kort individueel traject bestaat uit: een online analyse (op basis van een online survey), het uploaden van je profiel met de app, en een kort online zoom-gesprek waarin we de outcomes van de analyse bespreken.

Plan een korte afspraak met Sonja (met de knop hieronder) voor meer informatie, of voor het bestellen van een Neurozone-analyse voor jezelf of voor alle teamleden. Kijk tevoren dan alvast ook op de website van Neurozone.