Denken met je hele Brein (Whole Brain® Thinking) is een concept en analyse die denk-voorkeuren in kaart brengt. De denk-voorkeuren van je brein sturen – meestal onbewust- je communicatie, je besluitvorming en je creativiteit.

De indeling in linker- en rechterhersenhelft, en corticaal en limbisch (die met de kleuren wordt aangegeven) is een metafoor. In de werkelijkheid zijn breinfuncties veel complexer. Want je kunt een bepaalde functie (zoals bijvoorbeeld lezen, intuïtie of innovatie)- niet toekennen aan maar een specifiek gebied in je brein. De hersenpaadjes in je brein `ijn veel complexer en bovendien plasticch!

Sonja Vlaar is Whole Brain® gecertificeerd sinds 2016. Zij hercertificeerde in 2021 om de Whole Brain® Methode toe te passen in de begeleiding van individuene en teams. Daarbij leerder zij ook hoe het online platform kan worden ingezet bij de begeleiding van individuen en teams

De individuele analyse en de team-analyse wordt online afgenomen met een vragenlijst. Je krijgt ddaarbij meteen toegang tot het Whole Brain®Platform, waar je je profiel kunt inzien en verder kunt verkennen. In de prijs is een 1:1 gesprrk inbegrepen waarin we ingaan op de specifieke zaken in jourw profiel m.b.t. besluitvorming en samenwerken.

Aan de hand van je profiel begrijp je beter hoe je effectiever kunt communiceren met mensen met een andere denkstijl. Waneer je bekend bent met je eigen voorkeur en deze leert aanvullen met andere denkstijlen, open je vele deuren voor het verbeteren van de teamsamenwerking, leiderschap, klantrelaties, creativiteit, probleemoplossing, en andere aspecten voor je persoonlijke en interpersoonlijke ontwikkeling.