De COVID-crisis grijpt steeds verder in op ons werk en leven; steeds meer high performers, ondernemers en managers hebben last van stress.

De huidige COVID crisis pakt onverwacht hard aan. Kenmerk van een crisis is dat er vaak meerdere vervelende dingen tegelijk gebeuren. We moeten dan naar nieuwe manieren zoeken om tot rust kunnen komen omdat de oude manieren niet meer werken of niet meer mogelijk zijn. Een beetje stress of een stressvolle piekperiode is niet verkeerd. Maar nu, met de COVID crisis  zit het ook onverwacht lang tegen. Zelfmanagement is nu belangrijker dan ooit.

Inzichten uit de neuro-wetenschap

Inzichten uit de neuro-biologie en neuro-immuniteit dragen bij aan oplossingen om beter om te gaan met stress. 

Neuro-assessments brengen in kaart hoe het is gesteld met de balans tussen brein en lichaam. Inzichten over welzijn en stress, die we intuïtief al wisten en aanvoelden, kunnen nui vanuit de neuro-wetenschap worden onderbouwd. In tijden van crisis geeft dat houvast en concrete handvatten zodat we effectiever om kunnen gaan met stress.

Het is fantastisch dat er steeds meer bruggen worden geslagen tussen de neuro-wetenschap, stress en veerkracht, maar er is ook een toename aan neuro-onzin. Dus, waar vindt je dan goede tips en bruikbare informatie voor jezelf, je team en je organisatie?

Neuro-coaching 

De laatste jaren integreert Attune inzichten uit de neurowetenschap in coaching en advies. Sonja is gecertificeerd als Conversational Intelligence Coach, Neurozone-Coach, als “Whole Brain”-professional en is lid van de NeiroScience School. Ze is actief in verschillende internationale netwerken waar inzichten en toepassingen uit de neuro worden besproken en doorontwikkeld.

Met het assesssment van Neurozone® ondersteun ik high-performancers en hun teams om burn-out te voorkomen, veerkacht (resilience) te vergroten en high performance te ontsluiten. Neurozone en de NeuroScience School zijn voor Attune betrouwbare en wetenschappelijke adviseurs voor het vinden van gevalideerd en evidence-based onderzoek en assessments.

Het individuele Neurozone® assessment brengt – op basis van zelfdiagnose – de veerkracht (resilience), (zelf-)leiderschap, en de capaciteiten voor leren en innovatie in kaart. In augustus 2021 lanceert Neurozone het assessment voor teams.

Als gecertificeerd Neurozone® professional gebruikt Attune het Rapportage Systeem van Neurozone. Het framework, de modellen en de rapportages geven inzicht in de unieke brein-balans en hoe dit van invloed is op stressreacties. Met de zelf-diagnose wordt achterhaald wat de optimale aangrijpingspunten zijn om weer in een ontspannen toestand te komen. Ook krijg je tips voor het optimaliseren van je brein-lichaam en energie balans.

Een gezonde leefstijl voor eten, slapen en bewegen heeft impact op de emotionele capaciteiten en de complexere high performance, zoals creativiteit en besluitvorming. De neuro-benadering is onmisbaar wanneer managers en high performers kampen met stress. Het biedt een nieuwe en goed onderbouwde cognitie en strategie voor duurzame high performance, alsook een waardevolle aanvulling op de traditionele analyse van talenten en competenties

Ben je geïnteresseerd? Stuur dan eenvoudig een mail naar: sonja.vlaar@attune.nl of maak een afspraak voor een zoom-gesprek.

ga je voor volledige betrokkenheid in een traject dat bestaat uit het Neurozone assessments én 3 of 6 maanden coaching,  neem dan contact met me op en dan kun je morgen al beginnen.

Stay tuned, stay safe, take care!