Organisatieadvies betreft het bijdragen aan de oplossing van organisatie- of managementproblemen. Hierbij zijn deskundigheid, onafhankelijkheid en toepasbaarheid essentiële maatstaven.

Als externe organisatieadviseur en consultant help ik organisaties bij het aanpakken van problemen binnen mijn expertisegebied, zoals:

  • Individuele en teamgerichte leer- en ontwikkelingsprocessen
  • Deskundigheidsbevordering en ontwikkeling van vaardigheden en competenties
  • Het verbeteren van de kwaliteit van (interne en externe) coaching en advisering

Ik bied een frisse blik en de expertise en ervaring die nodig zijn om de kwaliteit van de aanpak te waarborgen. Als gedragstrainer,  en als adviseur heb ik ruime ervaring opgebouwd op gebieden zoals adviesvaardigheden, coaching-vaardigheden, online -facilitatievaardigheden, het ontwerpen van trainingen, workshops en adviesprocessen, projectmatig werken, performance management, competentiemanagement, HR, loopbaanontwikkeling, reïntegratie (1e en 2e spoor), outplacement en ondersteuning met (internationale) leerplatforms.

In de huidige economie van start-ups, innovatieve bedrijven en samenwerkingsverbanden is er geen ruimte voor ingewikkeld gedoe. Overmatige onderzoeksrapporten en analyses leiden meestal nergens toe.

Samen moeten we verder, want samen komen we verder. Dat betekent werken met bèta-versies, conceptplannen en prototypes. Daarbij geldt: eenvoud staat boven alles en bewuste vooruitgang naar de volgende stap is essentieel.

Nieuwe vormen van organisatievernieuwing winnen terrein, en effectief verandermanagement vormt een grote uitdaging voor zowel managers als organisatieadviseurs. De rol van de adviseur / consultant kan niet anders dan meeveranderen. Elk organisatieadvies is ook een veranderadvies. Attune-advies ondersteunt leren & ontwikkelen, verbeteren van performance, kwaliteit van (interne en externe) coaching en advisering, verander- and transformatieprocessen.

Mijn advisering heeft als kenmerkende voorkeur: 

  • Werken vanuit de menselijke maat; omdat organiseren niet waardevrij is en mensgericht werken een essentiële basishouding is om complexe situaties te ondersteunen.
  • Moedig rebels durven zijn en keuzes maken vanuit nieuwsgierigheid naar andere en onbekende wegen
  • Integraal en Systeemgericht werken: integraal houdt in dat organisatie en professionals  één samenhangend geheel vormen; systeemgericht houdt in dat dit samenhangend geheel betrekking heeft op alle individuen en hun onderlinge relaties in dit relatiesysteem.
  • Gebruikmaken van e-communities voor professionals, omdat dit sneller en effectiever werkt.
  • Eenvoud brengen in performance management, met respect voor de limieten aan de menselijke veerkracht (stress- en burn-out preventie).

Spreekt Attune-Advies u aan? Maak dan een vrijblijvende afspraak met mij voor een verdere kennismaking. Dat kan gemakkelijk  online en per email.