De Neurozone veerkracht analyse is een tool om de veerkracht – van jezelf en/of van je team – te meten,  te monitoren en te benchmarken.

Veerkracht verwijst naar het vermogen en het dynamische proces hoe individuen en teams zich aanpassen bij tegenslag en uitval voorkomen.  Tegenslag kan te maken hebben met ervaringen van stress en trauma. Maar veerkracht gaat niet alleen over het herstel van gezond functioneren na een tegenslag. Veerkracht omvat ook het vergroten van de mogelijkheden om (toekomstige) stressoren aan te pakken. En – heel basaal –  om goed om te gaan met de beschikbare energie die we als mens kunnen opbrengen. Veerkracht is een dynamische capaciteit, die ook weer verandert in de loop van de tijd als gevolg van leren & ontwikkelen, de belastbaarheid en de belasting, en de interactie  met de omgeving.

Professionals en leiders in organisaties hebben inzicht nodig in de veerkracht van zichzelf in in die van hun team.

Om te achterhalen wat er effectief nodig is om de veerkracht te vergroten, is een analyse van de veerkracht een inzichtgevende stap.

De Neurozone® High Performance Index brengt je persoonlijke veerkracht-score in kaart. Inzicht over welzijn en stress, die je intuïtief misschien al “wist”, worden met de Neurozone analyse goed onderbouwd. De Index is gebaseerd op betrouwbare en gevalideerde wetenschappelijke informatie over de immunologie, neurologie  en de fysiologie van het brein-lichaam systeem en biedt bovendien allerlei tips om de veerkracht te vergroten.

Een goede analyse is een goede investering in het welzijn en de gezondheid van medewerkers en teams met als doel: minder uitval, absenteisme, stress en ziekte, en meer positiviteit en productiviteit in het team en de organisatie.

Met behulp van de Neurozone-analyse genereer je je individuele profiel en je persoonlijke score op de veerkracht index. Je kunt met de app bijhouden welke vorderingen je maakt in de ontwikkeling van je veerkracht.

Sonja Vlaar is gecertificeerd Neurozone Advanced Coach (NAC). Zij is bevoegd om de de Neurozone diagnose instrumenten in te zetten. De resultaten van deze analyses zijn vaak onderdeel van een breder begeleidings-traject (individueel of voor het team) van Attune.

Een korte individuele diagnose bestaat uit: een  online survey in de Engelse taal, het uploaden van je profiel met de app, en een kort online zoom-gesprek waarin we de outcomes van de analyse bespreken.

Plan een afspraak (met de knop hieronder) voor meer informatie en het bestellen van de analyse. Kijk eventueel ook alvast op de website van Neurozone.