Denken met je hele Brein (Whole Brain® Thinking) is een concept en analyse-instrument dat denk-voorkeuren in kaart brengt.

De denk-voorkeuren van je brein sturen – meestal onbewust- je gedachten, je communicatie met anderen, je besluitvorming en je creativiteit.

De indeling in linker- en rechterhersenhelft, en corticaal en limbisch (die met de kleuren wordt aangegeven) is slechts een metafoor.

In de werkelijkheid zijn breinfuncties veel complexer. Want je kunt een bepaalde functie (zoals bijvoorbeeld lezen, intuïtie of innovatie)- niet toekennen aan maar één specifiek gebied in je brein. De hersenpaadjes in je brein zijn veel complexer; bovendien is het brein neuroplastisch.

Denkkracht werkt alleen maar optimaal als ook het gevoel mag stromen, wanneer denken, doen en voelen goed op elkaar zijn afgestemd.

De individuele analyse, en de team-analyse, wordt online afgenomen met een vragenlijst. Je krijgt daarbij ook toegang tot het Whole Brain®Platform, waar je je profiel kunt inzien en verder kunt verkennen. In ons gesprek gaan we in op de specifieke zaken in jouw profiel rondom besluitvorming en samenwerken.

Aan de hand van je profiel begrijp je ook beter hoe je effectiever kunt communiceren met mensen met een andere denkstijl. Waneer je bekend bent met je eigen voorkeur en deze leert aanvullen met andere denkstijlen, open je vele deuren voor het verbeteren van de teamsamenwerking, besluitvorming, klantrelaties, het hanteren van conflicten, creativiteit, probleemoplossing, en andere aspecten voor je persoonlijke en interpersoonlijke ontwikkeling.

Sonja Vlaar is Whole Brain® gecertificeerd sinds 2016. Zij her-certificeerde in 2021 om de Whole Brain® Methode toe te passen in de (online) begeleiding van individuen en teams.