Een toenemend aantal medewerkers heeft sinds  COVID last van stress. Ongeveer 45 % van alle werkende mensen heeft in het verleden wel een of meerdere burn-outs gehad. Maar ook als je prima functioneert, kun je je brein-lichaam systemen nog verder optimaliseren. Het onderhoud van deze levende systemen is een dagelijkse verantwoordelijkheid van iedereen individueel en van ieder team.

De workshop “Voorkom Brein-Burn-Out” is een introductie workshop voor teams over preventie van burn-out en verminderen van stress op basis van de nieuwste neuro-inzichten.

In de workshop  introduceren we o.a. het concept High Performance Readiness, dat is ontwikkeld door Neurozone. De High Performance Readiness Index meet hoe capabel je team op dit moment is om consistent en op haar best te functioneren. en dat in alle aspecten van het leven en werk.

“Voorkom Brein Burnout” is een introductie-workshop voor een functioneel team met – al dan niet remote – werkende teamleden. In de workshop krijgen de teamleden inzicht in het functioneren van de belangrijkste systemen van hun brein en lichaam voor High Performance Readiness.

De workshop is niet bedoeld voor mensen die ziek thuis zijn en gebukt gaan onder chronische stress-klachten; Attune verwijst in die situaties graag door naar andere professionals met wie we graag samenwerken.

Attune hanteert een positieve beadering van stress. We gaan in op de neuro-dynamiek tussen hoofd & hart en en de neuro-fysiologie van verbinding tussen hoofd & hart en verbinding tussen mensen. Attune integreert inzichten uit de communicatieve gedragswetenschap, de positieve psychologie, de systeembenadering voor samenwerken in organisaties en inzichten uit de neurowetenschap. Dat doen we met klare taal. Het mooie is dat de neuro-wetenschap een aantal toestanden van het brein-;lichaam systeem heeft aangetoond die we intuïtief eerder al konden aanvoelen en die ook werden benoemd in sommige holistische benaderingen, maar waarde wetenschappelijke nog aan ontbrak. Denk bijvoorbeeld aan woorden als “energie”, “verbinding” en “helen”.

In de workshop krijg je informatie over een nieuwe  strategie voor het vermidneren van  stress en het opbouwen van veerkracht, en het optimaliseren van je energie en capaciteiten, als indiviu en als team.

Waarom zou je deze workshop doen met je team?

De workshop biedt een nieuwe benadering voor complexe vraagstukken in teams en organisaties. deze benadering vanuit de neuro-wetenschap gaat verder en dieper dan de conventionele benadering vanuit de analyses van talenten en competenties.

Mensen die inzicht hebben in hun high performance readiness, weten welke interventies het optimale effect sorteren voor de neuro-fitheid en veerkracht van zichzelf en van hun team.

Omdat ieder individueel brein uniek is, heeft ieder mens en ieder team ook andere behoeften voor de optimalisatie van high performance readiness. Deze behoeften kan gemeten wrden met de Index. In de workshop “Voorkom Brein Burn Out” geven we ook een demonstratie van de mogelijkheden met de Neurozone Teamanalyse  Met deze rapportage kan snel en gericht worden vastgesteld vaststellen hoe fit en paraat het team is als geheel.

Voor informatie over bestellingen van de team analyse en prijzen, neem svp contact op met Sonja Vlaar.

2 december 2020

Deel deze pagina via: