De wereld is de laatste weken stevig veranderd door het corona virus. Heb jij het al voor elkaar dat je thuis kunt werken en je je kunt concentreren op je werk? Heb je van huis uit toegang tot je collega’s en alle documenten die je nodig hebt?
Dinsdagavond 17 maart om 8.00 uur kwamen alle bewoners van het appartement waar ik woon naar buiten om een daverend applaus te laten horen voor alle verzorgenden die zich inzetten om de boel draaiende te houden. Het is geweldig om te zien dat allerlei sociale initiatieven op gang komen om de problemen van Corona te beperken.  Verder zie ik dat veel mensen ontspanning zoeken in het park, een beeld dat je gewoonlijk alleen in de weekenden ziet.
De wereld is de laatste weken stevig veranderd door het corona virus. Zelfs in de laatste dagen. Een collega riep:

“plannen is essentieel ; ieder plan is nutteloos”. 

Onze levens veranderen met de dag en even snel ook de manier waarop we ons werk doen. Voorlopig zal dit aanhouden. Verandering is nu de constante factor.
Terwijl al veel werknemers in de laatste jaren zijn omgeschakeld naar parttime thuiswerken, moeten nu heel veel mensen daar noodgedwongen nog aan wennen.
Heb jij het al voor elkaar dat je thuis kunt werken en je je kunt concentreren op je werk? Heb je van huis uit toegang tot alle documenten die je nodig hebt?
Virtueel werken zal deels een uitkomst bieden maar het heeft ook nadelen. Toch moeten we omschakelen en wennen aan andere manieren van werken en van samenwerken.

Een paar maanden geleden kwam ik op LinkedIn in contact met Holger Nauheimer, de initiatiefnemer van dit event. Hij heeft een team van ongeveer 35 experts op het gebied van virtueel werken verzameld en ongeveer twee weken geleden hebben we met elkaar kennis gemaakt.
Sindsdien zit ik in een spannende en avontuurlijke achtbaan.
We willen een antwoord vinden op de vraag hoe we de corona crisis het hoofd kunnen bieden op een manier dat we bijdragen aan de maatschappij. We besloten om een virtuele conferentie te organiseren. En nu, twee weken later is onze website in de lucht.
In totaal bieden we in deze vier dagen ongeveer 70 sessies aan. De beschrijving kun je zien onder het tabblad “campus” van de website.
Je kunt via de website een ticket voor 5 sessie kopen voor een klein bedrag. Kijk maar eens rond in het programma  Ik faciliteer zelf een sessie op dag drie  en twee sessies op dag vier van het event.

De afgelopen twee weken heb ik alle zeilen bijgezet, en werk ik samen in het meest effectieve en productieve team dat ik ooit heb meegemaakt. Ik kan dat zeggen omdat ik al met heel veel teams heb samengewerkt.
We zijn met ca. 35 ervaren facilitators, allemaal professionals op het gebied van samenwerken, leiderschap, training, coaching en het hosten van virtuele workshops.
Ons team is verspreid over de hele wereld en gezamenlijk hebben we een rijke ervaring, kennis en expertise voor face2face, als blended en virtuele begeleiding.
We kunnen jouw lokale team ondersteunen om kwaliteit en capaciteit op te bouwen, en de voorwaarden te vervullen die nodig zijn om – waar je ook bent – toch samen te werken. iets wat momenteel hard nodig is.
We creëren zelf – organiserende project – teams om individuen, teams en organisaties te kunnen ondersteunen, we werken aan het ontwikkelen van producten en ontdekken nieuwe manieren om elkaar te leren kennen en samen te werken. Met dit alles kunnen we teams en organisaties ondersteunen die dit nodig hebben.
Hoe kunnen we je helpen? Hoe kan ik je helpen?
Ik ben enorm dankbaar dat ik in deze tijden van ongerustheid en onzekerheid op deze manier een steentje kan bijdragen. En nu heb ik – net als vele anderen – tijd om iets te doen.
Graag wil ik iedereen hierbij veel sterkte wensen, blijf gezond en zorg goed voor jullie geliefden en naasten.
Hartelijke groet,
Sonja Vlaar
06 51762344
sonja.vlaar@attune.nl