Dit weekend kreeg ik bericht dat ik geslaagd ben als “Certified Conversational Intelligence® Coach”!
Het is bijna niet te geloven maar het is ruim een jaar geleden dat ik aan boord ging van het C-IQ schip en begon aan een prachtige reis. “Alweer een certificering” ….is dat nou nodig” zeiden mijn vrienden… nee, nodig niet. Het was pure intuïtie dat ik aanmonsterde; de combinatie neurowetenschap en communicatie leek me boeiend. Toen ik intekende voor dit programma had ik niet kunnen bedenken wat C-IQ voor mij in petto had.
2016 was een jaar vol met online modules, 1:1 sessies, groeps-sessies, peer sessies, lezen, luisteren en actieve deelname aan webinars over Conversational Intelligence®. Het was echt een genoegen om bij die eerste internationale groep te horen van mensen die deze titel op 14 januari 2017 hebben behaald.
Ik ben in 2016 ook meteen gaan experimenteren met mijn gewillige klanten. Hierdoor kon ik de nieuwe kennis toetsen en groeide mijn vertrouwen in het werken met de C-IQ tools. Mijn klanten groeiden ook. Een manager bij wie ik van alles uitprobeerde appte:“Hi Sonja, wilde je even bedanken voor het afgelopen jaar. Jij bent degene die het meeste impact heeft gemaakt bij mij dit jaar, en daar ben ik je enorm dankbaar voor! Ik ben benieuwd wat komend jaar gaat brengen!…”
2017 wordt een mooi jaar!

Met C-IQ richten we ons vooral op het “wij” en minder op het “ik”,   van ego naar eco.

Dat is op zich niet zo nieuw want in principe hebben alle benaderingen die gericht zijn op het relatiesysteem dit als uitgangspunt.
Maar in ons individualistische Nederland zijn de meeste organisaties nog niet zo gewend aan de “wij”-benadering.
Al te vaak vinden managers het maar heel gewoon dat je er voor elkaar bent en benoemen ze de identiteit van het “wij” niet expliciet. We zijn niet gewend om elkaar te vertellen wat we waarderen aan onze relatie. Wat jammer eigenlijk!

Successen vieren heeft een positieve impact

De impact van het vieren van succes gaat veel verder dan alleen maar het geven van positieve feedback (wat ook belangrijk is). En dit gaat niet vanzelf. Er is discipline nodig als je vaker wilt laten zien dat je de ander waardeert.
Het een artikel beschrijft Judith E. Glaser, de grondlegger van C-IQ, waarom managers de successen bij het samenwerken veel meer zouden moeten vieren.
Klik hier voor het artikel van Judith: A celebration cocktail each executive should know how to mix.
Ik wil hier ook de samenwerking met mijn peer coach Olaf Beelen noemen. Wij zijn de eerste Nederlandse professionals die nu C-IQ gecertificeerd zijn. En we introduceren nu samen met veel plezier het C-IQ gedachtegoed in Nederland.
Inmiddels hebben we een aantal teaser workshops gegeven en dat smaakt naar méér:

Ons programma begint medio februari 2017

Dit (hoofdzakelijk online) 4 maanden programma ‘Gesprekken met Impact’ staat op de rol. Je kunt je inschrijven voor dit programma dat medio februari 2017 begint en waarmee we het C-IQ gedachtegoed verder introduceren in het Nederlands. Voor het volledige opleidings-programma in het Engels verwijzen we naar het CreatingWE Institute van Judith E. Glaser.

Internationale community

Ik leerde ook andere internationale peer coaches kennen: allemaal gemotiveerde en getalenteerde collega’s. Op de meest gekke tijden en vaak ‘s avonds laat zaten we samen in een teleconferentie omdat de tijdzones nu eenmaal zo uitkwamen. Ik verheugde me daar iedere keer weer op en het was altijd leerzaam.
In onze besloten facebook-groep zitten wereldwijd allerlei interessante coaches. Met hen bespreken we open onze ideeën en vragen en hebben we onze successen gedeeld en gevierd. Ook was er een geweldige live ontmoeting in Parijs met een aantal peer coaches; we hadden al snel een band met elkaar. De reis naar het CreatingWE Institute van Judith E. Glaser om ook daar andere peers te ontmoeten was even te kostbaar, maar wie weet gebeurt dat in 2017 wel. In de internationale community blijven we elkaar voeden.
Thuis hebben we een fles wijn opengetrokken om dit te vieren.  De reis gaat nu weer verder. En dat pad wil ik graag lopen met organisaties die Conversational Intelligence® willen introduceren voor veranderingen en transformaties.
Sonja