Judith E. Glaser is vorige week overleden. Tot op laatst heeft zij gevochten tegen haar ziekte en wist ze op wonderlijke manier – en meerdere keren – haar kanker en hersentumoren te trotseren. Tot aan het eind heeft zij met volle overgave haar kennis als antropoloog en neurowetenschapper ingezet en gedeeld.
Zij was enorm genereus in het delen van haar inzichten en de vele ervaringen met teams en organisaties. Haar theoretisch concept en raamwerk gaf ze de naam Conversational Intelligence® (C-IQ). Hierin combineerde zij ‘best practices’ uit de gedragswetenschappen met innovatieve inzichten uit de neuro-hoek.
Ik ben er trots op en ook dankbaar dat ik door Judith E. Glaser ben opgeleid.
Zij is ook de geestelijke moeder van vele online- communities die in de hele wereld- aangespoord door haar webinars – zijn ontstaan. Zo ontmoette ik mijn Nederlandse collega Olaf Beelen (die vlak bij mij woont) voor het eerst online in onze C-IQ opleiding; sindsdien hebben we samen vele workshops “Gesprekken met Impact” gegeven.
Ik ben dankbaar voor de intense vriendschappen in de ‘C-IQ Europe’ groep van organisatie-coaches die in Europa actief zijn. Dit jaar kwamen we voor het eerst “live” in Duitsland bij elkaar en schoof Judith nog even – online- bij ons aan.
We zullen het gedachtengoed van Judith – haar geestelijke nalatenschap – blijven uitdragen en gesprekken voeren over het functioneren van ons brein, ervaren hoe je anders kunt omgaan met stress, mindfulness en hoe je – door middel van gesprekken – relaties naar een hoger niveau kunt tillen. Niet alleen van 1:1 relaties maar ook van teams en hele organisaties.
Woord voor woord, gesprek na gesprek.
Verdrietig dat zij is heengegaan …maar eeuwig dankbaar voor alles wat zij ons heeft gegeven. Hamba Kahle, goodbye, farewell, rust zacht Judith E. Glaser.