In februari 2024 behaalde ik het certificaat voor Master Neuroplastician (M.npn) bij het Instituut of Organizational Neuroscience (ION).

Het certificaat

Professionals krijgen dit Master certificaat als ze meer dan 5 jaar professionele ervaring hebben in de toepassing van neuroplasticiteit en een zeer hoog niveau van expertise vertonen, bekwaamheid en kennis op het gebied van toegepaste neurowetenschappen.

Master npn’s  zijn bekend in in het publieke domein vanwege hun blogs, boeken, podcast, radioshow, een TED-talk of ander bewijs van academische expertise in neuroplasticiteit.

Behalve het Master certificaat bestaat het certificaat ook op de niveau’s van Professional.npn en Associate.npn.

Ik ben heel blij met deze erkenning als Master. Maar er is wel wat uitleg nodig, want in Nederland weten de meeste mensen nog niet wat een neuroroplastician is en doet.

Laat ik bij het ontstaan beginnen:

De npn community

Zo’n vijf jaar geleden heeft Dr Justin Kennedy de online community van Neuroplasticians opgericht onder de naam npnHub.

Deze Hub verenigt experts met lerende professionals en onderzoekers op het gebied van de  toegepaste neurowetenschappen, en erkennen deze expertise via het ION.

In de Hub definiëren we samen de normen voor deze nieuwe discipline van neuroplasticians.

We komen wekelijks online bij elkaar in Round Tables en webinars over allerlei onderwerpen om met en van elkaar te leren.

Ik ben heel blij met deze internationale contacten. “Ik heb eindelijk mijn Tribe gevonden”.

Uitdaging

Mijn grootste uitdaging is hoe ik relevante informatie uit het complexe gebied van de toegepaste neurowetenschap  kan overbrengen aan andere coaches en coachsupervisoren.

Onderwerpen zijn bijvoorbeeld: neuroplasticiteit, hoe je je brein het best kunt trainen voor duurzame gedragsverandering; hoe je je energie beter kunt reguleren,  etc . 

Ik ben ervan overtuigd dat de neuro-invalshoek voor alle professionele begeleiders in deze tijd enorm relevant is, zoals ik eerder al in Budapest in een you tube interview vertelde: in het Nederlands ; in het Engels

Met collega’s in de npnHub zoek ik naar de juiste woorden, gesprekken, tools zodat we  op onze manier de wereld een beetje veerkrachtiger en begrijpelijker kunnen maken.

Interesse?

Ben jij hierin geïnteresseerd? Maak dan een afspraak met me via  https://calendly.com/sonja-vlaar/ 

En lees ook deze post. 

M.npn