Talenten en Competenties

Het ontwikkelen van talent verloopt niet in een rechte lijn. Op je pad zijn hobbels en hindernissen. Misschien zoek je antwoord op onderstaande vragen:

  • Wat is het verschil tussen aangeleerde en natuurlijke competenties
  • Welke competenties kan ik het beste ontwikkelen?
  • Wat is de meerwaarde van mijn talent?
  • Hoe kan ik me onderscheiden van anderen?
  • Hoe benoem ik mijn talenten en competenties ?

Lees alvast mijn artikel over het verschil tussen skills, talenten en competenties.

Ik kan je verder helpen bij het in kaart brengen van je talenten en het ontwikkelen van je competenties.

Je krijgt een objectief beeld van je drijfveren, talenten en competenties en van je employability. Ook krijg je inzicht in je beroepskeuze-, interesses en capaciteiten zoals rekenvaardigheid, controleren, logisch figuurlijk inzicht, cijfermatig inzicht, logisch taalinzicht en technisch inzicht.

We matchen je talenten met competenties, bijvoorbeeld om te kijken of je leiding kunt geven aan een team, of over voldoende kwaliteiten beschikt om een eigen bedrijf te starten etc. Je resultaten worden mondeling toegelicht in een feedback-gesprek.

De rapportage geeft informatie over je talenten, kwaliteiten en valkuilen, de wijze van communiceren, je leerstijl en de werkomgeving die bij je past. Op basis van de analyse van 22 drijfveren en 44 talenten krijg je inzicht in de ontwikkelbaarheid van competenties.

De TMA diagnose wordt ingezet voor werving & selectie, coaching, loopbaanbegeleiding en persoonlijke ontwikkeling.

Resultaat:

Je kent je unieke individuele drijfveren en talenten, wat je persoonlijke meerwaarde is en wat de aangrijpingspunten zijn voor verdere ontwikkeling.

Attune gebruikt o.a. de TMA Methode om talenten en competenties in kaart te brengen. Sonja Vlaar is gelicenseerd TMA Trainer/Assessor en coach/adviseur voor de TMA Methode.