Emotionele Intelligentie is een van de skills die NIET kan worden vervangen door Artificiële Intelligentie. In het rapport “Future of Jobs” van het World Economisch Forum (WEF) is emotionele intelligentie opgenomen als een compleet nieuwe skill. Bovendien is emotionele intelligentie in dit rapport meteen op de 6e plaats komen te staan van de 10 meest kritische skills die in 2020 gevraagd worden voor high performance.  
Hoewel skills variëren per sector en beroep, zal ‘gemiddeld’ in 2020 meer dan 1/3 van de gewenste competenties en skills voor de meeste beroepen bestaan uit skills die vandaag nog niet worden gezien of herkend als cruciale skills… en dat zijn dan vooral sociale skills!  

Groeiende vraag naar emotionele en sociale skills

De vraag naar sociale en emotionele skills zal in de toekomst groter zijn dan de vraag naar materie-deskundige of technische skills. Bedrijven vragen naar zogeheten T-profielen: de verticale streep van de T staat voor kennis en ervaring in een bepaald gebied, terwijl de horizontale streep van de T bestaat uit sociale en emotionele skills. Dat geldt voor alle sectoren en beroepen. In essentie zal de vaag naar technische skills dan ook altijd aangevuld en overtroffen worden door de vraag naar sterke sociale – en emotionele skills. 
Emotionele Skills zijn verder voorwaardelijk voor de ontwikkeling van alle andere skills die op de lijst van het WEF staan en voor de complexe high performance skills.
Begin gezond  in 2020
Wil je weten hoe het staat met deze skills en drivers die bepalend zijn voor een gezonde balans van je lichaam en brein?  Begin gezonde in 202  2020 en doe een nulmeting (en vervolgmetingen) met het Neurozone assessment bij Attune. Het assessment is gebaseerd op recente wetenschappelijk gevalideerde neuro-inzichten . Het gaat in op de drijfveren voor de optimalisatie van de balans brein-lichaam.
Ben je geïnteresseerd in deze aanpak?  Maak een afspraak voor een online gesprek

Voorkom stress, vergroot je veerkracht

Je online assessment-rapport maakt inzichtelijk hoe je stress kunt voorkomen en je veerkracht kunt vergroten zodat je weet wat je moet doen voor een brein dat emotioneel rustig is, ook als de het even hectisch is op je werk.
Ben je geïnteresseerd in de persoonlijke analyse van jouw brain/body systeem??
Stuur een mail naar Attune o.v.v. ““aanvraag Neurozone® Personal Report” of  agendeer een online gesprek.